POAOR (EMBARCADOR)

Situat a la vora del riu Xúquer, trobem el que antigament era El Poaor (pouador). El seu nom prové de la zona del riu on es treballava, i el treball que es feia en ella. Allí les barques extreien sorra del fons del riu (pouar), encara que actualment, aquest sistema ha desaparegut ja que no resultava rendible. El mateix punt, també servia per dur a terme activitats com la pesca quan el riu estava en millor estat ecològic.

 
 
Està situat vora riu; s’accedeix des de la Mota.

Accés des del poble:   Al  final del carrer Sant Josep es creua la ronda Joan Fuster, pujant la passarel·la, i arribant a la Mota.

Per saber més sobre el Poaor

 poaor2poaor

Actualment, s’ha dotat la zona del Poaor d’instal·lacions perquè servisca com a zona d’oci i on trobarem una gran esplanada per poder jugar o pescar, i a més, un zona d’arbrat on s’han instal·lat bancs i taules així com també una sèrie de torradores perquè a la gent que li agradi gaudir de la naturalesa i vulga passar un dia agradable puga fer-ho sense cap tipus d’objecció.

La conservació entorn del riu Xúquer, és molt bona i predomina una gran quantitat d’aus entre camps i boscos que es troben prop d’aquest lloc.
Durant tot l’any es pot apreciar la varietat d’aus a la zona, alguns provinents del proper Parc Natural de l’Albufera, però l’època en què pot admirar-se realment és a la primavera a causa de la floració i la suavitat del clima.


Fitxa de recursos turístics: Poaor

NOM DEL RECURS Poaor (pouador).
CATEGORÍA Arquitectura.
SUBCATEGORÍA Arquitectura.
UBICACIÓ Polinyà de Xúquer.
ESTAT  DE CONSERVACIÓ Bo.
ACCESSIBILITAT Fàcil.
ÈPOCA PROPÍCIA DE VISITA Qualsevol època de l’any.
ACTIVITATS QUE ES DESENVOLUPEN Pesca. Activitats d’esplai.
PROPIETAT, GESTOR Ajuntament de Polinyà.
PROTECCIÓ LEGAL O CATALOGACIÓ

 

Fitxa de valoració del recurs en funció del seu potencial turístic: Poaor

Atractivitat Mitjana
Vulnerabilitat No en té
Disponibilitat Bona
Accessibilitat Mitjana
Valor educatiu Mig/alt

 

Bookmark the permalink.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.